neljapäev, veebruar 17, 2005

Teateid P-mehest

Kuna seda lehekülge siin vaevalt keegi eales loeb, nimetan siin P-meest otse P-meheks. Korralik paks ajaleht, aga teeb vigu. Rohkem kui enne.
Kõigepealt: nädalalõpulisa positsioneerimine alama keskklassi tabloidi omaks. Nii kujundus kui ka sisu. Olgu, meil ei ole võrdlusvõimalusi, aga ajakirjandus on tüüpskeemide kasutamine. Vaata Inglise lehti ja võrdle, ja sa saad aru.
Siis ettekujutus, et Veidemann ongi Kultuur, et kõik intellektuaalsed soovid, mida lugeja võib igatseda, lahendab Professor oma intervjuude ja nutuste&paatoslike esseedega. Okei, räuskav Keil (ka natuke äärmuslik persoon, nagu Professorgi) on kuskil kultuuritoas veel alles, aga kaalukategooria on ebavõrdne... Ega eesti päevalehtede kultuurikäsitlus midagi hiilgavat pole nii ehk nii, ruumi napib igatahes ka konkurendil.
Iseenesest pole reformierakondlik kallak midagi imelikku, imelik on see, et P-mehe puhul on see pigem isikutekeskne kui ideekeskne. Ä-päev on tegelikult muidugi reformierakondlikum, aga ta jääb ikkagi ideede juurde.
Ideekeskne leht pole halb, isikukeskne leht on halvem...

Ja muidugi, kogu see jauramine, mis püüdis esitada vastuväiteid P-mehe kallutatust väitvaile parteilastele, oli naeruväärne ja piinlik jama.

3 Comments:

Blogger Marek said...

Ai-ai, kes siis unustab ära sellised korüfeed nagu Mihkelson, Immo ja Kahu, Tõnis, kes on P-mehe teenekad kirjasaatjad juba ammustest aegadest (tegelt viimasel ajal vist vähem). P-mees poleks see, kui poleks Valner Valmet ja tore on, et vahest võtab klaviatuuri kätte sümpaatne Tartu poiss Berk Vaher.

1:00 PM  
Blogger Jakob Karu said...

Nojah,
mul pole Valneri ja Bergi vastu küll midagi. Tõnis kirjutab küll juba aastaid E-pressis; ja Immo M on üsna kahtlasi asju teinud P-mehes; mis ei tähenda, et tema raadiosaated Klassikaraadios vinged ei oleks; tundub, nagu oleks tal kaks mina, üks raadio jaoks ja teine, mingit imelikku konjunktuursust taga ajav lehes...

7:19 PM  
Blogger Marek said...

ma olen mõelnud, et P-mehele võiks anda "kümmnendi kukkuja" tiitli. kui võrrelda 90' ajakirjanduskunni praeguse tavatapeediga.

1:45 PM  

Postita kommentaar

<< Home