laupäev, august 19, 2006

Kuraatori elust

...klaasist ekspositsioonikastid kaaluvad umbes sada kilo! Teist kasti tõstes kiskus parem käsi krampi ja kast libises vaikselt maha, miskäigus üks sisemine klaas pooleks läks. Neid objekte ei saanud välja mõelda inimene, seda pidi tegema disainer, kes kujutas ette, et kord kunstesemetega täidetud, jääb see metallist ja paksust klaasist kummut aastakümneteks, kui mitte sadadeks muuseumihämarusse paigale.
Aga ei jää. Neid tassitakse ikka muuseumi õuelt kuurist saali ja tagasi.
Ja järgmisel päeval hõõrusin sama käe villi ja katki, püüdes plastist riputusliiste saagida noaga, mille tegelik eesmärk on veinipudelitelt hõbepaberi eemaldamine!
Kuraatori töö on mitmekesine ja huvitav, eriti kui tegemist projektiga, mis on tekkinud väljaspool kunstihoonete&muuseumide seltskonda tegutsevate inimeste peades. Saad ise kõigele peale maksta. Maksadki, sest näitust teha on tegelikult ikka väga tore.
Siiski, "Ajast ees", näitus Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis kultuuriväljaannete kujundusest Eestis 1970ndail on eilsest edukalt avatud. Tulge vaatama.

2 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Krt, kust sa said noa, millega veinipudeleilt hõbepaberit eemaldada? Mul oleks sellist nuga ammuilma vaja.

2:24 PM  
Anonymous Anonüümne said...

ma oletan, et vilets noatera korraliku punnivinna ja pudeliavaja kaasandena (novalux? hinnapomm? vist 19 krooni igatahes) on just selleks mõeldud...

9:52 PM  

Postita kommentaar

<< Home