kolmapäev, detsember 21, 2005

Pinteri Nobeli-kõne, peatükk 2

Areen avaldab Harold Pinteri Nobeli-kõne sel neljapäeval. Webis täispikkuses, lehevariant on paratamatult natuke lühem. Erkki Sivoneni tõlkes. Erkki on ka Pinteri näidendeid tõlkinud.
Piinlik, et Postimehe tüübid läksid mingit libedat teed vaid sõimuartiklit avaldades. Tegelikult võiks pärisdebatt nüüd küll alata.
Aga Postimehele tahaks küll öelda: tulge mõistusele. On ju maailmas veel asju peale labasemat sorti parempoolsuse, pulleritsliku ameerikajama; reformierakonna kiitmise ja Veideka apokalüptiliste ägamiste? Või ei?
Eriti räigelt küsides:
kas Postimees sureks, kui sealt kaoksid leebe meesshovinist-sea, ameerikafänni, blogivastustaja ja spordiajakirjaniku ideid ristavad Pulleritsu lood? Ja Veidemanni maniakaalne kultuurimure, klisheelik targutamine ning bluffivad sõnavõtud (mina võin ka mingist helitööst lotmanilikku semiosfääri leida, nagu V Tüüriga tegi, aga milleks see?)?
Ei tea.

5 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Jakob Karu, kas te olete kommunistist rahvareetur? See on küll väga halb, et Ekspress promob staliniste! Mis te ei mõtle Eesti huvidele? Kui palju Luigele selle nn. "kõne" avaldamise eest maksti?

9:02 PM  
Blogger Jakob Karu said...

Oh, kui tore, et kellelgi ka huumoritaju on nüüdsel ajal:)
Aga kui see ei ole nali, siis...

9:15 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Ei, PM ei läheks halvemaks, vaevalt küll. Kummaline, et kaeltoimetaja ise ei ole midagi ette võtnud selle naljanumbriga, kes väljaandele laiema (noorema) avalikkuse ees pigem piinlikkust valmistab.

11:17 PM  
Anonymous Anonüümne said...

See Pinteri kõne oli ju haige propaganda. Vastik.

8:16 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Vt ka Niall Fergusoni kohta veebist ajakirjast New Left Review

google: niall ferguson new left review

1:13 PM  

Postita kommentaar

<< Home