pühapäev, jaanuar 22, 2006

Presidendi tütar ehk Esitamata küsimusi

1. Kui paljud eesti kunstnikud vajaksid sotsiaalabi? Saan aru, et mingi juriidilise susserdamise tagajärjel loovisiku seadus, nii vähe kui see üldse pakuks, kunstnikele veel ei kehti.
2. Kas loomeliit on võimeline tegema vahet heal ja halval kunstnikul? Tegelikul ja õpitud abitusel?
3. Kui paljude eesti inimeste elu mõjutavad new age ja alternatiivreligioossed praktikad? Ja kas on võimalik mõõta, kuivõrd suurt osa nad mõjutavad positiivselt? Elust läbi tulla aitavalt? Ja vastupidi? Pararaamatute müügitabel?
4. Vaimuhaiguste ja hingehaiguste levik rahvastikus (%). Selle liikumistrend. See statistika on kindlasti kuskil olemas, ma pole jõudnud otsida. Kui andmekaitsjad muidugi...
5.

Ei kommentaari rohkem Kadrioru jama. Saan näiteks Hõbemäest tema delikaatsustaotluses aru, ja arvangi, et tüdrukute ja isegi pidudele väidetavalt lohisenud täisealised realitystaaridega ei peaks tegelema. Aga kantseleiga peaks tegelema. Ma hakkan Kantseleiülemast romaani kirjutama, kui ta ordeni peaks saama.
Veel paar punkti. Miks arvavad kommentaatorid ikka ja jälle, et AR on püha ja õilis mees, kellest ei tohi probleemetõstatavalt kirjutada? Et "institutsioon"? Tõega? Kas president võistleb paraolümpiamängudel?
Ja laste austusest vanemate vastu tugineb vaid osa lihtsalt vanemluse faktile. Kardan, et suurem osa tugineb tegelikule elule, sellele, kuidas laps end kodus tunneb, kuidas ta tunneb, et vanemail teda vaja on, kuidas nad teda aidata suudavad. Lihtsalt möliseda, et tänage, kummardage, pidage lugu, on tobe...
Meediaviha sai muidugi tänasest presidendipaari teadaandest hoogu juurde. Kärmas ja Kersna vangi, mis seal' s ikka! Ummelas on oma ülesastumises http://www.hot.ee/mart262/23jaanuar2006.html muidugi tuntud headuses. Temast peaks mängufilmi tegema, romaan ei suudaks kogu efekti esitada.
*
Millest see jama siis kõneleb? Sellest, et kui sa ei usu ametlikku jama, aga samas ei vali ka mõnd tuntud ärakäiatud paranoiateooriat - no nt see, et reklaamivaeses jaanuaris kästakse lehtedel skandaale üles kütta, et reklaam tuleks, et semiidisoost ajakirjanikud tegelevad "paljastustega" vms - siis tuleb sul raskusi. Lihtsam on kooris karjuda, kas poolt või vastu.

2 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

suurenenud, aga see ei ole paha. inimesed käivad arsti juures, söövad tablette, vestlevad, tunnistavad et neil on depressioon või raskused

8:13 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Haige jutt nagu Jakob Karul thtipeale. Püüdkem ometi mõelda inimese, mitte oma naba keskselt.

9:18 PM  

Postita kommentaar

<< Home