esmaspäev, juuli 18, 2005

Asendustegevused, esimene näide

Ajal, mil linn on tulvil koledust, jõledaid poollagunenud maju, umbrohtunud, rämpsuhunnikuisse mattunud krunte ja teeääri (need on ju kõik eraomanike omad, no mis me teha saame, ütleks linn ilmselt, kui talt karmil toonil küsida), ajal, mil koerasitt uputab avalikke muruväljakuid, on linnavalitsuse grafitivastane kampaania suurepärane asendustegevus, suurepärane edasiviiva tegevuse simuleerimine. Me ju võitleme korralagedusega, eks! Grafitimehed on ju peaaegu sama kaliibri kurjategijad kui narkarid ja pätid! Kõik nad ju rikuvad linnakeskkonda!
Ei, ma ei arva, et grafiti oleks automaatselt hea ja ülev kunst. Võõra vara kahjustamise paragrahv on tõepoolest adekvaatne kirjeldamaks asja juriidilist olemust.
Aga millise vara? Mis seisus on see pind, kuhu joonistatakse? Kas ei ole võimalusi, et osa grafitist võiks tõesti linna kaunistada?
Grafiti on alati olnud illegaalne tegevus ja võidujooks võimudega. Aga ta on ka osa linnakeskkonnas toimuvast, osa neist protsessidest, mid näitavad inimeste suhteid keskkonnaga; osa sellest spontaansusest, mis võibolla on “korralikele inimestele” võõras, aga mille vähesus on teinud Tallinnast ebalinnaliku ruumi.

3 Comments:

Blogger mina said...

asenduskirjutamine?

6:55 PM  
Anonymous Anonüümne said...

ma ei tea, see pole nyyd 6ige koht oma arvamuse avaldamiseks viimati loetud Jakob Karu loo kohta pealkirjaga "Uue aja inimesed - ehitaja Mati"( augusti esimese nädala Ekspress), aga jumala t6si, ma lihtsalt kaifin neid lugusid - "uue aja inimesed" ja soovitan Karul need kaante vahele panna. Lihtsalt haruldane dokumentalsitika........t6esti, need inimesed on meie ymber ja kes teab, ehk on nimetet loo tegelane äratuntavalt sarnane sinu endaga, kallis lugeja........

5:56 AM  
Anonymous Anonüümne said...

Reading your blog and I figured you'd be interested in advancing your life a bit, call us at 1-206-339-5106. No tests, books or exams, easiest way to get a Bachelors, Masters, MBA, Doctorate or Ph.D in almost any field.

Totally confidential, open 24 hours a day.

Hope to hear from you soon!

7:23 AM  

Postita kommentaar

<< Home