pühapäev, märts 12, 2006

Belarus TV

Vaatasin Belarus TV saadet sarjast "15", mis jutustab endiste liiduvabariikide elust. Avatiitrites muutuvad N.Liidu vapi sirp ja vasar numbriks 15, vaheklipid on heroiline tööstusteemaline sotsrealism. Tunnises saates rääkis hulk avaliku elu tegelasi Laarist Velmanini ja Kaplinskist Tuiksooni. Asjalik ja probleemirohke jutt Eestis viiimasel ajal toimunust, arhiivikaadrid laulvast revolutsioonist vahepeal ja Elcoteqi tehasest lõpupoole. Esitleti noorperet, kes põhimõtteliselt laenu ei võta, vaid eelistab tasulise kõrgkooli lõpetamise järel maja jaoks raha koguda.
Aga siiski. Jutt keerles süvenevalt venekeelse elanikkonna süvenevalt raske elu teemal, justnagu oleks tõesti kodakondsusküsimus, rasked keeleeksamid (keeleinspektsiooni kirjeldati inkvisiitoritena, kes ründavad üksteise järel institutsioone ja puhastavad neid eesti keele mittevaldajaist), nõukaaegse suurtööstuse väljasuremine kõige olulisemad teemad Eestis viimase 15 aasta jooksul.
See on vaatenurga küsimus, suurvene maailm lihtsalt jääbki meid nii vaatama. Me ei saa kunagi teha selgitustööd, mis neid veenaks.

2 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Meie oleme väikeses nemad on suured. Meie püüame nemad on kibestunud.
Nad kurat peale kõike muud veel valgevene mis peagi juba hullemas seisus kui venemaa autoritaarne diktatuur.

3:35 PM  
Anonymous Anonüümne said...

saab oma seisukohti selgitada. sada miljonit x mustmiljon korda.

7:31 PM  

Postita kommentaar

<< Home